Kategoriler

27 Mayıs 2014 Salı

Bardak altlıkları ve kutu

Herkese yeniden merhabalar :) Bugün de size kendi el emeğim göz nurum olan ablamla beraber yaptığımız ahşap boyama kutu ve bardak altlıklarımın yapılışını anlatacağım.
Ahşap kutu ve bardak altlıklarını Eminönü'nden çok uygun bir fiyata aldık. Boyamak istediğimiz birkaç renk boya, vernik ve fırçaları da aldık mı alışveriş tamam :)


          Malzemeler: 

  • Boyamak istediğiniz ahşap obje
  • İstediğiniz renklerde akrilik boya
  • Vernik
  • Uygun boyutlarda fırça
  • İsteğe bağlı olarak tampon fırçası (biz arka kısımlarını tampon yaptık)
  • Zımpara
  • Çıktı olarak alınan dekupaj resmi
  • Dekupaj tutkalı
      Yapılışı:

Önce ahşap objelerimizi bir güzel zımparalıyoruz. Objemizde hiçbir pürüz kalmadığına emin olduğumuzda bir kaba döktüğümüz boyayla tek bir yönde önlü arkalı boyuyoruz. Tüm objeler boyandıktan sonra kurumaya bırakıyoruz ve kuruduktan sonra ikinci kat boyayı sürüyoruz.
İsterseniz bizim gibi tampon fırçasıyla arkasına tampon yapabilir ve objenizin bir tarafını dokulu hale getirebilirsiniz. Tampon fırçaları minik boyutlarda süngerlerden oluşur. Süngerin düz yüzeyini boyaya batırıp objenize sert darbelerle süngeri vurun. Tüm yüzeyi ya da istediğiniz kadar bir yüzeyi tampon yaptıktan sonra kurumaya bırakın.Tampon boyamızın da kuruduğuna emin olduğumuzda çıktı olarak aldığımız dekupaj resimlerini dekupaj tutkalıyla yavaş ve dikkatlice, altında hava boşluğu kalmayacak şekilde yapıştırıyoruz. Üst tabakaya da ince bir kat dekupaj tutkalı sürüyoruz ve yine kurumaya bırakıyoruz. 
Tutkallar tamamen kuruduğunda vernik sürüyoruz. Tavsiyem birkaç kat vernik sürün çünkü bardak altlıkları tek kat vernikle üzerine sıcak bir şey koyulduğunda dekupajında soyulmalar olabiliyor. Birkaç kat sürdüğümüz verniğimiz de kuruduktan sonra aşağıda gördüğünüz güzellikler kullanıma hazır hale geliyor :) 


Bu güzellikler ablamın 


Bunlar da benim :)


Bu tatlı şey de benim takı kutum oldu


Umarım iyi anlatabilmişimdir. Hangi objeyi hangi renk hangi desen yapacağınız tamamen sizin zevkinize kalmış. Yapması çok eğlenceli ve bir o kadar da stres attırıcı bir şey beden söylemesi :))

Hepinize iyi uğraşlar, en güzel günler sizin olsun, yüzünüzden gülümseme hiç eksik olmasın :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder